Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

onsdag 27 september 2017

Friluftsdag på MålgrändVi i personalen vill tacka alla elever för att de bidrog till en så otroligt lyckad friluftsdag under tisdagen den 26/9!

Dagen spenderades i Vrinneviskogen där matematik stod på schemat. Att få utöva matematiken i praktiska moment utomhus kan göra den mer förståelig för många. Det byggdes likhetstecken, klockor, trianglar och mycket mer. Medan vi tränade matematik tränade vi också att röra oss i utemiljö vilket är ett av idrottens mål.

Eleverna arbetade i så kallade faddergrupper där elever från alla årskurser samarbetade. Detta bidrog till att nya relationer skapades, något som förhoppningsvis kan leda till färre konflikter och en större trygghet för alla på skolan.

 Lunchen bestod av korv med bröd som grillades på en av de fina grilllplatserna. 

Återigen, stort tack till alla elever!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar