Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

måndag 4 september 2017

Månadsbrev 3B

Hej!
Nu har det gått två veckor sedan vi började skolan igen efter ett härligt sommarlov. Eleverna har med spänning längtat efter att få de nya böckerna som de ska börja jobba med nu i årskurs 3.
Vi har under de här två veckorna repeterat mycket både i svenska och i matematiken. En del saker har de med sig och en del har de tappat på vägen, så det är bara att kämpa vidare. Vi kommer att föklara lite tankar och funderingar om hur vi jobbar i klassen på föräldramötet.
 Det nya nu i årskurs 3 är att elevera kommer att få med sig två läxor hem. En läsläxa som är från torsdag till torsdag och så en matematikläxa som också är torsdag till torsdag. Detta är för att de lättare ska komma ihåg sina två läxor. Vi kommer att ha något som heter läxhjälp på tisdagar och onsdagar för de elever som behöver det.
Den här terminen kommer Marie Karlsson att jobba i vår klass. Hon kommer in till oss på måndagar och följer med våra elever till och från idrotten båda dagarna då de har idrott. Eleverna får jättegärna ta med sig egna plastmuggar att dricka vatten ur. Så är det lättare att hålla reda på sin mugg.
Obs: Nu på tisdag alltså den 5 september är idrotten inställd, men på måndag är det idrott som vanligt. Vi skickar med en inbjudan angående föräldrmöte. Vi vill att ni som behöver tolk fyller i lappen och skickar tillbaka den till oss så fort som möjligt så att vi kan boka in så många tolkar som vi behöver den dagen.

v.36 4-8/9
Måndag: Idrott
Tisdag: Idrotten inställd.
Onsdag: Torsdag: Läsläxa/ matemaikläxa
Fredag:
v.37 11-15/9
Måndag: Idrott
Tisdag:Idrott/ Föräldramöte kl 18-19.00
Onsdag:
Torsdag: Läsläxa/Matematik-läxa
Fredag:
v.38 18-22/9
Måndag: Idrott
Tisdag:Idrott
Onsdag:
Torsdag: Skoljoggen
Fredag: Läsläxa/ Matematikläxa


v.39 25-29/9
Måndag: Idrott
Tisdag: Idrott
Onsdag:
Torsdag: Storsamling på Kulturringen/ Läsläxa/ matematikläxa
Fredag: Nytt månadsbrev

Med vänlig hälsning: Sandra, Agnes och Marie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar