Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

torsdag 28 september 2017

Månadsbrev oktober 3B


Hej!
Veckorna går fort och vi är redan i slutet av september och det är dags för ett månadsbrev. Veckorna rullar på och vi har jobbat intensivt med algoritmer (uppställningar) i matematiken. Vi repeterar mycket så att eleverna befäster den kunskapen. Vi har också jobbat mycket med räknesagor och kommer att forsätta med det hela läsåret, så att eleverna även där ska bli säkrare. Vi försöker dela klassen så långt det bara går så att vi på bästa sätt kan hjälpa dem just där de befinner sig.
  I svenska jobbar vi mycket med substantiv, verb och adjektiv. Vi skriver sagor med röd tråd och kämpar vidare med stor bokstav i början av meningen och punkt i slutet.  Vi ska avsluta temat om Istiden i So och eleverna har varit så nyfikna på vad som hände för ungefär 70.000 sedan. Det har varit många funderingar och frågor kring temat. I fredags var vi i Vrinneviskogen och letade efter spår av Istiden. Vi lyckades se tre spår i alla fall och det var flyttblock, rundhäll och isräfflor.
 Nästa vecka torsdag och fredag är det studiedagar. Frita är öppet som vanligt på torsdag, men på fredag är det helt stängt.
Vecka 44: Höstlovv.40 2-6/10
Måndag: Idrott/Slöjd
Tisdag: Idrott
Onsdag:
Torsdag: Studiedag / Frita är öppet som vanligt.
Fredag: Studiedag/Frita stängt
v.41 9-13/10
Måndag: Idrott/Slöjd
Tisdag:Idrott
Onsdag:
Torsdag: Läsläxa/Matematik-läxa
Fredag:
v.42 16-20/10
Måndag: Idrott
Tisdag:Matematik dag för hela skolan.
Onsdag:
Torsdag: Läsläxa/Matematikläxa
Fredag:


v.43 23-27/10
Måndag: Idrott
Tisdag: Idrott
Onsdag:
Torsdag: Konstmuseét och besök av spårvagnen.
Fredag: Gossedjursdagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar