Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

tisdag 5 september 2017

September

Hej därhemma!
Hösten kom med stormsteg och även regnet!
Nu håller vi på med rutiner i klassrummet, arbetsgång i varje moment och arbetsro. Vi har glada elever som kommer till skolan som vågar stå för sina åsikter och det är jättehärligt! I svenskan har vi börjat med att jobba med bokstaven O och snart går vi in på S. I matematiken arbetar vi med att befästa talraden upp till 10 och rutiner i matematikuppgifterna. Vi jobbar också med problemlösningsuppgifter som får eleverna att tänka till, diskutera med sin bänkkompis och redovisa hur de tänkte. I so pratar vi om skolan och olika forum för att kunna påverka. I No/teknik pratar vi om hösten. Vi har startat upp med engelska och lär oss fraser som hello, good bye, My name is, whats your name och lite färger. Vi blandar mycket teori och praktik för att orka.


Kom ihåg att vi är ute varje rast och regnkläder är ett måste.
Christian meddelar nu att det blir inneidrott framöver.

1A har idrott på måndagar och torsdagar.
1B har idrott på tisdagar och torsdagar.

På föräldramötet 12/9 startar vi gemensamt upp i matsalen och fortsätter sedan i respektive klassrum för information och frågor. Behöver ni tolk så säg till på en gång så hoppas vi att vi kan hitta en tolk som hjälper oss att förmedla vår information till er och er information till oss.

Bästa hälsningar
Malin, Bawan, Sundus, Åsa i 1B och Karro, Peter och Marianne i 1A.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar