Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

lördag 16 september 2017

V.38 1A

Hej därhemma!
En bra arbetsvecka belönades med en rolig variant av brännboll där alla hade roligt och alla vann!
Under veckan har vi jobbat vidare i matematik med talraden och vi smyger nu in på siffran tre.
I so har vi pratat värdegrund och vikten av att gå i skolan. Nästa moment är trafik och vikten av regler i trafiken. Prata gärna om detta hemma då vi snart ska ge oss ut och leta efter skyltar och röra oss i samhället mer. I No har vi jobbat klart med höstens färger och vad som händer med löven. Nästa moment blir vad jag finner i skogen. Vi har haft brandövning med utrymning men också tränat på inrymning. Detta var eleverna så duktiga på!

Kommande vecka:
Vi introducerar bokstaven A och tar reda på vad ämnet trafik är.
På torsdag är det skoljoggen. Alla samlas vid kullen innan rasten för uppvärmning. Visst får man ha träningskläder denna dag, men vi duschar inte, då det är svårt att få till det när hela skolan springer.
Det som är viktigt är att alla ska röra på sig. Eleverna får gå, jogga eller springa ett varv... det finns några som springer fler, men bara om de gillar det.
På fredag kommer Ida vår bibliotikarie på skolan och har med sig en boklåda. Hon kommer berätta om böcker. Det är jätteviktigt att ni försöker läsa för barnen så de får många nya ord och upplevelser.

Peter kommer att börja med vår trygghetsvandring på skolan för att se hur eleverna mår under skolan. Prata gärna hemma om arbetsro. Vi behöver jobba mer på den då vi ibland har för högt ljud i klassrummet.

Övrigt: Några saknar regnkläder och det är av stor vikt för eleverna att det finns med här hos oss.

Trevliga helghälsningar från oss som jobbar i världens bästa klass!
Karro, Peter och Marianne!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar