Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 29 september 2017

v.39

Hej därhemma!
Vi jobbar flitigt med våra bokstäver och nu har vi avslutat arbetet med bokstaven Ll.
Under veckan har vi jobbat vidare i matematik med talraden, större än, mindre än och likhetstecknet.
I so har vi pratat om trafik, vägar till och från skolan och vikten av regler i trafiken. Eleverna har fått tillverka sin egna skylt som de hittat på. Vi tog kopior på skyltarna och är snart på väg till dem som är ansvariga för skyltar! I No har vi jobbat vidare med vad jag finner i skogen. Vi har sett filmer om det och lärt oss om några svampar. Eleverna har fått skapa en svamp som vi målat. Det kommer att bli en så snygg utställning här vart efter. Kom gärna in och titta! I torsdags hade vi storsamling och den hade blivit flyttad av organisationsskäl så tyvärr utgick idrotten men eleverna hade en mycket trevlig stund på storsamlingen.

Kommande vecka:
Vi introducerar bokstaven Ee och jobbar med samhällsfunktioner. Vilka arbeten måste vi verkligen ha för att ett samhälle ska fungera? Vi får ett finbesök eftersom eleverna har jobbat så bra med sina uppgifter och arbetsron. Det berättar vi mer om under nästa vecka. Jobbar ni själva med någon samhällsfunktion är vi väldigt tacksamma om ni vill dela med er till oss.

Robert från gula kommer att vara hos oss några timmar under tisdagar och torsdagar några veckor framöver. Detta är för att kunna hjälpa och stötta i bokstavsinlärningen.

Övrigt: Några saknar regnkläder och det är av stor vikt för eleverna att det finns med här hos oss. Elevernas grå mapp ska finnas med i deras väska. detta för att ni och vi ska skicka information utöver bloggen i den (Bloggen hittar ni ju på ektorpsringens bloggspot). Detta måste fungera bättre inför den kommande läsläxan.

Några har frågat om utvecklingssamtal och vi kommer att ha dem under arbetstid under vecka 42 och 43. Anledningen till att det är lite senare är att vi gärna vill ha elevvårdskonferenser med våra rektorer och elevvårdsteam. Tider kommer ut under nästa vecka och eleverna behöver därför ha dina mappar med sig till skolan.

OBS!
Tänk på att det är studiedagar i skolan på torsdag och fredag. På tordsdag är fritidshemmet öppet men fredag är fritidshemmet stängt för utbildning av oss personal.Trevliga helghälsningar från oss som jobbar i världens bästa klass!
Karro, Peter och Marianne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar