Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 29 september 2017

Veckobrev från Savannen v 39

Härligt med lite värme och sol igen efter allt regnande. Vi har passat på att vara ute en hel del denna vecka och besökt olika lekparker i närområdet. Vi har också delat upp eleverna när vi äter mellanmål i de olika rummen för att försöka få ner ljudnivån. Det har fungerat så där, eftersom vi har delat upp dem i bestämda grupper och detta har eleverna haft synpunkter på då de inte hamnat med bästa kompisen. Detta för att eleverna ska få möjlighet att träffa olika elever än dem de vanligt brukar umgås med. Vi kommer jobba vidare med detta och prata med barnen om att det kan vara bra att lära känna andra än bara sina kompisar. Vi kommer också börja läsa i gång i veckan för varje grupp under mellanmålet. Detta för att de ska kunna få en möjlighet till lugn och ro samt att träna på att sitta still en stund. Samt träna på språket och att lyssna.
Vi börjar jobba med förmågan att kunna röra sig allsidigt i olika miljöer och förstå vad som påverkar hälsa och välbefinnande. Som ett led i detta är arbetet med mellanmålsituationen. Vi kommer också röra på oss mycket under kommande vecka både i gymnastiksalen och utomhus. Vi kommer försöka göra klart panta-filmen under nästa vecka Vi kommer också erbjuda smyckestillverkning på onsdagen.
På torsdag är det studiedag vi kommer meddela på tisdag kväll, här på bloggen, vad vi kommer göra på studiedagen.
På fredagen är fritidshemmet stängt då kommer vi bland annat jobba med att utveckla verksamheten på fritidshemmet.
Nästa vecka får ni gärna skicka med pantflaskor och burkar till innehållet i panta-filmen. Vi kommer också nästa vecka att börja införa att eleverna inte får använda pokemon-kort på fritidshemmet, det blir mycket spring på fritidshemmet och de kastar korten inomhus. Eleverna  respekterar inte heller när vi ber dem sluta. Därför blir det en period nu då vi inte använder dem alls, kanske lika bra att lämna dem hemma och använda leksakerna som finns på fritidshemmet.
                                            Trevlig helg!

                                                                 Personalen på Savannen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar