Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 8 september 2017

Veckobrev klass "gul", v. 37

Hej!
Vi har haft en bra vecka där vi har tränat på samarbete i mindre grupper när vi har gjort olika uppgifter. I matematiken har vi gjort sorteringsövningar där vi sorterat saker efter olika kategorier, vi har tränat på siffror och antal. Vi har gjort språkövningar där vi har tränat på att bilda meningar.
Under en promenad i vårt närområde tittade vi på olika byggnader som finns kring vår skola, vi har fotat dem och byggt dem med olika material. På fritidshemmet arbetar vi med miljö under september månad. Det handlar både om miljön inne och ute. Vi kommer också att börja göra egna önskeaktiviteter på fritidshemmet.
Eleverna har också gjort egna regler som ska gälla i vår klass: Vi leker på ett bra sätt tillsammans, Vi springer ute, inne går vi, Vi pratar med varandra utan att skrika.
Vi vill också informera er som lämnar era barn på fritidshemmet till frukost, att nu finns det personal från d-huset med eleverna under frukosten från 7.15.

Under vecka 37 tränar vi på:
Språklekar (meningar och ord)
Innehåll och budskap i olika texter
Sortering och antalsuppfattning
Forskning om djur (daggmasken)
Skapande
Rörelselekar och musik (idrott på fredag) 

Måndag 11/9: Språklekar, vi tränar på meningar. Vi går till biblioteket i Vilbergen. Lek i Vilbergsparken.

Tisdag 12/9: Matematik och språklekar. Vi tränar på att skriva våra namn.

Onsdag 13/9: Språklekar, vi tränar på meningar och ord.
Vi forskar om daggmasken. Föräldramöte i d-huset kl.18-19. Välkomna!

Torsdag 14/9: Skapande. Det kommer att handla om daggmasken.
Matematik och musik.

Fredag 15/9: Idrott i idrottshallen.  Ta med sköna kläder att idrotta i, rena gympaskor och handduk till duschning. Klassråd och en stunds vila med massage.

Trevlig helg! Maggan, Lena, Inga-Lena och Robert.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar