Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 8 september 2017

veckobrev Savannen v 36

Första veckobrevet från fritidshemmet Savannen för detta läsår! Det känns kul att vi har kommit igång igen men det har känts som en ganska rörig start för oss. Det har varit mycket nya barn som har börjat och oturligt nog har många av oss i personalen varit sjuka. Nu har det börjat lugna ner sig och vi känner att vi börjar få in rutinerna igen. Hoppas det inte känts alltför rörigt för er föräldrar.
Vi har börjat hösten med att försöka lära känna varandra och lära oss namnen på varandra. Vi har haft fasta aktiviteter denna vecka där olika grupper har deltagit. Vi har haft olika aktiviteter i gymnastiksalen och vi har haft olika bygg-lekar. Detta har uppskattats av en del och en del har tyckt det har varit jättejobbigt. Nästa vecka fortsätter vi med fasta grupper, detta för att  alla elever ska få möjlighet att se vad som finns att göra och få chansen att prova något som de kanske inte annars hade gjort och kanske kan hitta något nytt att göra som de upplever som kul. Det är också ett bra sätt att umgås med varandra över klassgränserna eftersom grupperna är indelade med elever från de olika klasserna Vi kommer under nästa vecka prova på olika pyssel som finns att göra på fritidshemmet och lekar i gymnastiksalen.
Vi kommer också jobba vidare med målet  att varje elev visar respekt för och omsorg om såväl närmiljön som miljön i ett vidare perspektiv och  att varje elev kan granska olika valmöjligheter och ta ställning till frågor som rör den egna framtiden. Vi kommer under veckan göra en film om miljön och ett experiment om vikten att tvätta händer.
På tisdag den 12/9 är det föräldramöte, vi kommer även då ge lite information om hur fritidshemmet fungerar. Har ni frågor är ni välkomna att ställa dem då också.


                                            Trevlig helg! Personalen på Savannen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar