Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 15 september 2017

Veckobrev, v.38, klass gul.

Hej!
Vi har haft en bra och lärorik vecka på många sätt. Vi har arbetat med ord och meningar, som var lite klurigt men nu börjar det att lossna. Vi har forskat om daggmasken och lärt oss om var den lever, äter, hur den ser ut. Vi har undersökt daggmaskar med lupp till lite blandade känslor. En del barn tyckte det var jättespännande, medans andra tyckte det var lite läskigt. I ämnet matematik har vi tränat på sortering efter olika kategorier, tex. egenskaper, utseende, form, färger.
Eleverna leker fint tillsammans och vi upplever att ljudnivån varit bättre denna vecka. Vi har pratat mycket om det, då barnen låter mycket under den fria leken. Barnen är dock väldigt fina och trevliga mot varandra och vi har tränat på att hitta nya kamrater och aktiviteter.

På torsdag går vi till Vrinnevi-skogen för att ha en gemensam matte-dag ute. Vi tränar på att lösa uppgifter tillsammans i en grupp. Vi kommer också att hinna med att leka där. Vi grillar korv och kommer tillbaka ca kl.13.00. Vi hoppas på en mysig dag.

Under veckan som kommer tränar vi på följande mål från läroplanen:
Språk och kommunikation (orden i meningar)
Matematik (mönster, matte-temadag i skogen)
Fysiska aktiviteter (idrott, lek i skogen och massage)
Skapande (Vi gör mönster)


Måndag 18/9: Matematik, det handlar om mönster.
Vi gör matematikuppgifter i skogen intill Söderledskyrkan.

Tisdag 19/9: Språklekar, meningar och ord.
Musik.

Onsdag 20/9: Språklekar, meningar och ord. Skapande.

Torsdag 21/9: Matte-temadag ute i Vrinnevi-skogen. Vi går från d-huset kl.8.30, är tillbaka kl.13.00 Om du vill ta med frukt och vatten går det bra. Vi kommer att grilla korv i skogen.

Fredag 22/9: Idrott. Ta med ombyte och handduk. Klassråd och massagestund.

Trevlig helg!
Maggan, Lena, Inga-Lena och Robert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar