Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

onsdag 25 oktober 2017

Månadsbrev oktober 3B

Hej!  
 Här i skolan jobbar vi på och alla elever är värda lite ledighet så här i höstmörkret. I matematiken jobbar vi med både multiplikationstabellerna samt algoritmer (uppställningar) och räknesagor. Vi försöker variera matematiken med olika matteappar på Ipaden så att det ska bli ett lustfyllt lärande för eleverna. Träna gärna multiplikationstabellerna med era barn hemma så att de ska bli säkrare.
I svenska jobbar vi mycket med läsförståelse både enskilt och i helklass och eleverna blir bättre och bättre på det. Eleverna har blivit mycket bra på att ha tystläsning i klassrummet och de ger varandra arbetsro. Efter tystläsningen ställer vi olika frågor om boken till var och en av eleverna, så att de ska träna på att återberätta det de har läst.
Vi jobbar med Forntiden och just nu håller vi på att avsluta stenåldern och ska börja introducera bronsåldern och det gör vi efter höstlovet. Eleverna tycker att det är jätte intressant och ställer många nyfikenhetsfrågor. I tisdags var vi och såg på hällrstningarna i Himmelstalund. På torsdag ska vi på studiebesök på konstmuseét och även åka spårvagn, så det ser eleverna fram emot.
På torsdag är Agnes ledig och då kommer Marie K in till klassen för att stötta upp när vi åker. På fredag är även Sandra ledig så då tar Marie klassen på förmiddagen och Åsa D tar klassen på eftermiddagen. Båda lärarna är kända för eleverna.

 Som ni minns fick alla som ville skänka kläder, hygienartiklar och leksaker till barn som inte har det så bra förra året. Man lämnar sakerna till skolan och så kommer de från KFUM och hämtar allting. Sakerna går till ett barnhem i Lettland. Senast till 7 november ska sakerna vara inlämnade.

 Med vänlig hälsning: Sandra, Agnes och Marie
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar