Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 24 november 2017

Veckobrev Savannen v47

Vi går med raketfart mot julen och fick ju lite försmak av snön i början av veckan. Den här månaden jobbar vi med matematik och att lösa problem och omsätta idéer. I veckan har vi vikt flygplan och haft flygtävling. Vi har också rört på oss genom att spela pingis och dansa just dance. Vi har tränat finmotorik och rekreation genom att måla mandalas. Många elever gillar också att spela spel eller måla målarteckningar. Ett gäng elever har också övat parkour på skolgården.

Nästa vecka fortsätter vi jobba med matematik och lösa problem genom att göra olika pyssel. Vi kommer också vara i gymnastiksalen och jobba med dramaövningar och problemlösning men också röra på oss.

Vi påminner om att jullovslapparna ska in snarast. Vi behöver få in lapparna för att kunna planera lovet, maten och personalens ledighet.

Just nu är det mycket vikarier i verksamheten. Vi har haft oturen att mycket personal har blivit långtidssjukskrivna. Vi jobbar på att stabilisera verksamheten och få till rutiner igen.  


                                            Trevlig helg! Personalen på Savannen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar