Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 1 december 2017

1 A v.49 och v.50

Hej!
Nä nu har tiden verkligen rasat iväg. Tänk att det redan är december och bara några dagar kvar av höstterminen. Jag har efterfrågat skoställ för att få en bättre lösning på skorna i hallen. På förrådet fanns det inget, så vi letar vidare.-En önskan: Om ni har skvallertidningar så som hemmets journal, sköna hem mm önskar vi dem till skolan. Eleverna jagar bilder på den aktuella bokstaven i bokstavsarbetet och de vi har är på upphällningen.
-Glöm inte att titta i torkskåp efter kläder och i våra kvarglömda lådor.

-Några har tagit hem matematikboken och det är ok, bara den kommer tillbaka till skolan på måndag.

-Peter är fortsatt hemma och är sjukskriven till minst 20/1-18. Achmad är med oss i klassen och han är en tillgång för alla.

-I omklädningsrummen är det lite pratigt och vi har önskat en kvinna som hjälper till hos tjejerna. Vi hoppas att det ska fungera inom det snaraste.V.49
Måndag: Bokstaven Ff och matematikkoll, då vi stämmer av vad eleverna kan. Idrott. Våra nya elever Lith och Talia kommer och hälsar på i klassen.
Tisdag: Vi går till biblioteket och lånar böcker om husdjur som vi ska forska om. Kom i tid då vi går 8.15.
Onsdag: Hemspråk. Lith och Talia börjar i klassen. Jobba klart i plastfickorna.
Torsdag: Idrott och No.
Fredag: Vi pratar om Nobel, går på skoldans och äter Nobellunch i matsalen. Denna dag får man komma i extra finkläder då vi uppmärksammar våra nobelpristagare. Förra året kom Ektorpsringens kung och drottning. Tänk om de kommer igen!V.50
Måndag: Ny bokstav Ää, idrott.
Tisdag: Julspel i Söderledskyrkan. Hela A-huset går.
Onsdag: Luciafirande. Vi kommer att titta på när fyrorna sjunger för oss.
Torsdag: Idrott och No.
Fredag: Göra klart. Belöning för hårt jobb.Vi hoppas att det blir en härlig vinter med snö, för nu längtar vi efter att ta ut pulkorna!

Julavslutningen är mellan 8.30 och 9.30 den 22/12. Innan och efter är fritidshemmet öppet! Vi samlas på gården och ni föräldrar går upp och tar plats och väntar på oss i Ektorpshallen!

Bästa hälsningar Karro


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar