Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

måndag 4 december 2017

1B

Hej Föräldrar till barn i 1B!

Nu är det endast tre veckor kvar till julavslutningen den 22/12.
Därefter är det långa veckor fram tills skolstart som sker den 9/1-2018.

I denna veckan får vi en ny elev till klassen, det är en kille som heter Sami, eleverna tog emot honom varmt idag och det var ett väldigt intresse, kul!

Vi jobbar på med bokstäverna, denna veckan är det Ää, nästa vecka arbetar vi med bokstaven Jj.
Jag vet inte om vi kommer att börja med bokstaven Hh före jullovet eller om vi startar upp med den efter jul.
I Matte jobbar vi på med 10-kompisar och vi övar övar övar och flera barn får med sig boken hem emellanåt så kika gärna i era barns väskor.
I so har vi pratat om de tre religionerna Judendomen, Islam och Kristendomen, barnen vet mycket vilket är väldigt intressant.
På fredag den 8/12 kommer vi i skolan att fira Nobel-dagen. Vi kommer gå iväg och dansa lite och äta Nobel-middag i matsalen. Vi pratade idag om att man gärna får vara lite uppklädd om man skulle vilja.

Imorgon, Tisdag 5/12 har vi belöning och denna gång har barnen önskat att få ha med sig en leksak eller ett gosedjur till skolan, inga vapen eller gigantiska leksaker får tas med.

Nu är det ordentligt kallt och vi önskar från skolan att alla elever har varma kläder, överdragsbyxor, mössa, vinterskor etc. Detta måste finnas i skolan!
Bawan som jobbat i vår klass är sjukskriven och Anna-Maria jobbar för honom.

Varma hälsningar
Malin, Anna-Maria och Sundus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar