Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

onsdag 20 december 2017

EU-projekt på Ektorpsringen


Samhället ställer större och större krav på digital kompetens och från och med den 1 juli 2018 blir kraven på undervisning i digital kompetens tydligare i vår läroplan. Vi på Ektorpsringen har fått den stora äran och möjligheten att delta i ett väldigt spännande EU-projekt kring datalogiskt tänkande och programmering. Detta gör vi som enda skola i Sverige tillsammans med skolor från Storbritannien, Finland, Danmark och Nederländerna. Tanken är att tillsammans hitta vägar för att på ett effektivt sätt arbeta med programmering tillsammans med elever i alla årskurser.

Redan nu har flera klasser på Ektorpsringen deltagit i "Hour of code", där skolklasser över hela världen gör en timmes programmering under en särskild vecka. Framöver kommer ni kunna läsa mer om vad eleverna gör och hur vi utvecklas inom arbetet med programmering.

Tips! Gå in på code.org eller hourofcode.com så kan ni själva testa att programmera på flera roliga och utmanande sätt! Programmen finns på många olika språk!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar