Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 1 december 2017

Månadsbrev klass 3B

Hej!  
Den här terminen börjar närma sig sitt slut och vi på skolan jobbar på in i det sista. Vi har jobbat mycket med multiplikationstabellerna och även med mattesagor/händelser. Det är jättebra om ni tränar på multiplikationstabellerna även där hemma, så att eleverna känner sig säkra på dem.  I fredags hade vi en mattedag på hela skolan där eleverna fick räkna matte i olika konstulationer under en hel dag. De gjorde egna mattesagor, de spelade mattespel samt räknade matte i sina matteböcker.
I svenska har vi jobbat med olika texter som faktatexter samt berättande texter. Vi har också jobbat mycket med våra ordklasser, som substantiv, adjetivoch verb.  I SO har vi jobbat med Istiden, Stenåldern, Bronsålder och har precis börjat på Järnåldern. Eleverna tycket att det är jättekul att läsa och lära sig om Forntiden. Under förra veckan gick vi även till statsmuséet där eleverna fick se en utställning om Bronsåldern. Vi kommer att påbörja med religion där vi kommer att läsa om kristendomen, judendomen, islam, buddismen och hindusismen.
På måndag den 4 decemeber kommer vi i klass 3b att åka till badhuset för att kolla upp hur många som är simkunniga. Därför blir det ingen vanlig idrott den dagen. Det är viktigt att ni skickar med badkläder, handduk samt ett lås om ni har det hemma. Den 13 december är det luciafirande på kulturringen där vi kommer att se på lucitåg. Julavslutningen är den 22 december kl 8.30-9.30 och vi kommer att vara i Ektorpshallenshallen. Separat inbjudan kommer inom kort. Sedan börjar skolan åter den 9 januari.
 Trevlig helg önskar Sandra, Agnes och Marie
v.49 4-8/12
Måndag: Simning på badhuset. Ta med badkläder, handduk och ett lås.
Tisdag: Idrott
Onsdag: Skolan börjar 10.00
Torsdag: Läsläxa
Fredag: Nobelllunch/ Skoldans
v.50 11-15/12
Måndag: Idrott/Slöjd
Tisdag:Idrott
Onsdag: Luciafirande på Kulturringen
Torsdag: Läsläxa
Fredag:
v.51
Måndag: Idrott
Tisdag:  Idrott
Onsdag: Julpyssel
Torsdag: Julmys i klassrummet samt städning
Fredag: Julavslutning i idrottshallen.


 v.2
Måndag: Studiedag
Tisdag: Idrott
Onsdag: Moderesmål/ Frita/ skolan börjar kl 10.00
Torsdag: Musik
Fredag: Bild


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar