Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

måndag 18 december 2017

Sista veckan innan jul i 6A!

Nu är det verkligen nära till julafton!

Vi ska hinna med att göra klart och fira för att vi har kämpat så väl. Terminen har varit lite som att åka berg och dalbana. Periodvis har arbetsron varit på topp och periodvis nere i botten. Vi jobbar stenhårt med att förbättra och påminna elevernas attityder mot kompisar och vuxna. Vi har fortfarande en del att önska i frågan om attityderna.

En sak som vi i klassen tillsammans har kommit fram till är att vi verkar ha bäst arbetsro när pressen är som störst. Då händer det ofta att de flest i klassen vill fortsätta och göra klart.

I förra veckan var det en världsomspännande aktivitet som heter "Hour of code". Det innebär att skolor i världen lär sig om programmering. Vi tog tillfället i akt och deltog vi med. Alla elever i klassen utan undantag tyckte att denna aktivitet var superkul men svår. Vi kommer att fortsätta med programmering efter jullovet, så klart!

I slutet av januari kommer jag (Ewa) att åka fem dagar till London tillsammans med Torbjörn och Christian. Besöket ingår i ett Eu-projekt som vår skola deltar i gällande IT och då framförallt programmering i skolan. Det ska bli så spännande och förhoppningsvis givande kunskaper att ta med hem och delge mina kollegor och elever om hur vi kan utveckla IT och programmering.

På torsdag är det genrepetition i Ektorpshallen. Som vanligt så finns det två alternativ när skoldagen börjar. Antingen kommer man till skolan och går  tillsammans  med oss pedagoger kl.8:10 eller så möts vi utanför hallen kl.8:25. Vi behöver få veta vilka som går med oss och vilka som går direkt till hallen på onsdagen. Efter genrepet så går vi till skolan och tittar på film "Trollkarlen från Oz" och firar våra framgångar. De elever som vill och får, får ta med sig en valfri dricka (inte energidryck). Anneli och jag bjuder på snacks till filmen.

På fredag gäller samma tider på morgonen som torsdagen. Vi möts eller går tillsammans. Efter avslutningen samlas vi och klassen på golvet och betygen lämnas ut. Vi kramas om och hälsar varandra God Jul och Gott Nytt År!

Trevlig jul till er alla!
Ewa & Anneli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar