Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 1 december 2017

Veckobrev 2A

Månadsbrev December 2A     
Hej!
Nu är december här och sista månaden för höstterminen!
Vi kommer de sista veckorna att jobba med balans , jämvikt och friktion i No. I SO jobbar vi med  de 5 stora världsreligionerna dvs Hindusim,Buddism,Isalm, Kristendom och Judendom och traditioner.
I matematiken jobbar vi med uppställningar i både addition och subtraktion med växling. Vi kommer också repetera det som vi jobbat med under hela höstterminen.
I svenska tränar vi på vokaler och konsonanter och att skriva egna texter. Vi tränar mycket på stavningsregler och att ha mellanrum mellan orden.
OBS! Den 13/12 är det Luciafirande på Kulturringen. Vi börjar skolan 9:30 den dagen.Vi samlas 9:30 på skolgården för att på till Kulturringen och se när åk 4 lussar för oss.
Skolavslutningen är den 22/12 i Ektorpshallen. Vi samlas på skolgården kl 8:15 för att gemensamt gå till sporthallen. Avslutningen beräknas vara slut ca 9:30 och därefter börjar jullovet!

Till vårterminen 2018 blir det några förändringar i klassen. Linda är tjänstledig under vårterminen och ny lärare i klassen  blir Helena Herrman tillsammans med MonaLisa. Vi får också en ny elev i klassen den 11/12 som heter Adeba och Jawad som har gått i klassen har flyttat till en annan stad.

Vecka 49 4/12-8/12
Vecka 50 11/12-15/12
Må: Musik
Ti:  Idrott,Läsläxa,SO
On:No och IUP
To:
Fr: Nobellunch och skoldans
Må:Musik
Ti: Julspel i Söderledskyrkan, ingen idrott.
On:Luciafirande på Kulturringen. Vi går kl 9:30 och ser när åk 4 lussar för oss.
To:
Fr: Idrott
Vecka 51 18/12-22/12
 Vecka 2 8/1-12/1
Må:Musik
Ti: Idrott,Läsläxa
On:Julpyssel
To:
Fr: Skolavslutning i Ektorpshallen8:15-10:00
Må: Studiedag
Tis: Skolstart kl 8:15 Idrott
Ons:
Tors:
 Fre: Idrott

Trevlig December!
Hälsningar MonaLisa, Linda, MarieInga kommentarer:

Skicka en kommentar