Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 1 december 2017

Veckobrev 4A

Hej!
Denna vecka har vi tränat hårt till Lucia, det kommer bli så vackert :) Hoppas verkligen att alla föräldrar kan komma måndagen den 11/12 ( skickat hem separat inbjudan om detta). Arbetsron är okej, men kan bli ännu bättre.
Vi hade ett lite mattetest i veckan och det vi märker är att många eleverna har svårt för tabellerna. Vi tränar ofta i skolan men det är även bra om eleverna kan träna hemma för att bli säkra.
Vi har i arbetslag 4 valt att göra lite omorganisation för att på bästa sätt gynna eleverna. Tanken är att det ska vara två lärare i klassen hela tiden, i 4A så kommer det vara jag och Marie. Vi tror att detta är en bra lösning just nu för att hjälpa och stötta eleverna på bästa sätt!

Det är tre veckor kvar till jullov och vi jobbar hårt för att bli klara med våra arbetsområden, ska bli roligt att få visa er vad vi arbetat med.

Vecka 48:

Arbete: SO: Religion/Historia, vi arbetar kring asatron och skriver även en faktatext om vikingatiden

NO: Kemi: Vattnets kretslopp  Ma: Vi arbetar med division men nöter även tabellerna för fullt.

Sv: Vi skriver faktatext och arbetar med läsförståelse Eng: Grammatik: Have/has, läsförståelse och övningar i Happy.

Läxor:
Matematikläxa torsdag 7/12
Omprov för vissa elever 7/12
Ej engelskaläxa då vi ska ha ett litet test.

Önskar er en trevlig helg!

Sarah och Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar