Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

söndag 10 december 2017

Veckobrev 4A

Hej!
Nu är det endast två veckor kvar tills julen knackar på dörren, det går i en fasansfull fart. Vi upplever att arbetsron igen blivit lite sämre. Hur upplever era barn det? Säger de någonting hemma? Det är med gemensamma krafter som detta kommer att bli bra, vilket då även betyder att alla elever måste ta sitt ansvar och bidra till ett bättre arbetsklimat!

Vi har slitit hårt inför Lucia och hoppas såklart att se er föräldrar imorgon måndag 11/12 klockan 16.30 i skolans aula.
 I veckan fick eleverna testa på programmering, vilket var väldigt uppskattat. I övrigt jobbar vi klart med arbetsområden och eleverna färdigställer sina uppgifter. Under veckan kommer jag och Marie sitta och skriva elevernas omdömen och de skickas hem till er under v.51.

Arbete v.50:

Sv: Skriva färdigt sammanfattning och faktatext , vi tränar läsförståelse  SO: Vi avslutar vikingatiden och asatron
NO: Vattnets kretslopp    Ma: Vi arbetar vidare med division, test på multiplikation Eng: Vi repeterar grammatik, glosor och gör ett läsförståelsetest

Läxor: Matteläxa till torsdag 14/10. Flera eleverna har sista chansen på omprov historia/geografi för att bli godkända! Några kan även få läxa under veckan med uppgifter som behöver bli färdiga.

Vi hoppas på en bra vecka!
Hälsningar
Sarah och Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar