Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 15 december 2017

Veckobrev Savannen v 50.

Nästa vecka går vi in på sista veckan innan jul. Vi kommer vara sista dagen i matsalen på fredagen den 22/12. Jullovet kommer vi sedan var på målgränd och där kommer även öppning och stängning ske. Får ni ändrade tider eller blir lediga ber vi er meddela detta till telefon: 072-5986644.

Den här veckan har eleverna kunnat använda dator varje eftermiddag. Det har varit ett önskemål från eleverna som vi nu har genomfört. Det har spelats ganska mycket spel under veckan. Vi har även hunnit med att julpyssla. De elever som deltog skapade fina julbilder som sitter uppsatta i matsalen, kom gärna in och titta. Vi har även rört på oss både i gympasalen och med pingis. De elever som valt att inte delta i aktiviteter har varit ute efter mellanmålet till 15.30. Det gör att eleverna tränar på att vara ute i alla årstider samt hitta på lekar i olika miljöer.

Just nu tränar vi på estetiska uttrycksmedel och engelska på fritidshemmet. Vi kommer därför nästa vecka både erbjuda drama, dans och bild genom olika pyssel. Vi kommer också använda datorn för skapande, men mer kan jag inte avslöja. Vi avslutar veckan med att göra klart olika projekt som eleverna har i lådorna samt städa så det är fint när vi kommer tillbaka i januari.
Vi passar på att önska alla God jul och Gott nytt år. Några önskar vi ett skönt lov och andra kommer vi se under lovet.


Trevlig helg önskar personalen på Savannen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar