Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

måndag 18 december 2017

Veckobrev V 50 5A

Veckobrev v.50 (11-15/12)

Hej där hemma!
Veckobrevet kommer ut idag, istället för i fredags 15/12. Frida har varit hemma och vabbat så Ola har haft alla lektioner under veckan som var. Men hon är nu tillbaka.
Nu är det en vecka kvar till jullovet och vi hoppas det blir en bra och rolig vecka. På torsdag ska vi baka lussekatter med eleverna. Föräldrarna är välkomna att komma och fika med oss efter lunch.


Läxor: Glosor och engelskatext.
Läslistor.

Vad vi har jobbat med i veckan:

Svenska: Vi läser och lyssnar på böcker och skriver berättelser.
SO: Vi fortsätter med geografi.
Engelska: Vi har tränat på glosor och text.

Matematik: Vi arbetar på i matteboken.

Fysik: Vi arbetar med fysik.

Idrott: Vi har inomhus idrott.
Musik: Spelat piano och vi tränar vidare med att spela ackord.

Viktiga datum:

·         Läxhjälp tisdag, onsdag och torsdag kl 15 – 16

·         Läslistor och musikläxa.

·         Torsdag 21/12
Genrep i Ektorpshallen inför avlutningen

·         Fredag 22/12
Skolavslutning i Ektorpshallen 8:30-ca 9.30 De elever som vill får gå direkt till Ektorpshallen på fredagsmorgonen, vi ses vid fritidsgården 8:20. De elever som vill ha sällskap av oss vuxna möts utanför Kulturringen senast 8:10. Efter avslutningen får eleverna gå hem på egen hand. Men givetvis får de elever som vill och behöver göra sällskap med oss vuxna som går tillbaka till Kulturringen.

Kom ihåg!!
Idrott tisdagar och onsdagar.
Läxor i engelska till torsdag.
Läxor i matte till på måndag

 Mvh Frida, Ola, Mia och Lina.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar