Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 15 december 2017

Veckobrev v.50 4A

Hej!
Nu är det dags för terminens sista veckobrev, galet så fort det har gått. Jag (Sarah) var tyvärr inte närvarande i onsdags på Lucia, men fick höra att det hade varit ett otroligt fint uppträdande.

Eleverna har denna vecka fått jobba färdigt med de saker vi haft igång och lite tester på det. Nästa vecka blir betydligt lugnare tempo och vi hoppas på att få en mysig sista vecka tillsammans. På torsdag 21/12 har vi genrep för avslutningen i Ektorpshallen på morgonen. Eleverna får gå dit själva och möta oss 08.20, annars är man på skolan senast 08.10 och går tillsammans med oss. På eftermiddagen tänkte vi ha lite filmmys, förutsatt att vi haft en bra vecka.

På fredag den 22/12 är ni välkomna på julavslutning klockan 8.30-9.30 i Ektorpshallen. Eleverna får ta sig själva till avslutningen och möta oss 08.20 utanför fritidsgården, annars måste de vara på skolan senast 08.10 och gå tillsammans med oss. Efter avslutningen slutar eleverna och får ta sig hem på egen hand, men för de som vill får de självklart följa med oss tillbaka till skolan.

Under nästa vecka kommer jag och Marie skicka hem omdömen för höstterminen. Vi har varit hårda i våra bedömningar, och detta kommer märkas. Flera av eleverna har inte tagit sina uppgifter på allvar, använt lektionstid till att störa,  inte tränat till prov eller omprov och då kommer detta även synas i deras omdömen. Dessa omdömen använder vi sedan  som underlag till vårens utvecklingssamtal.

Jag och Marie vill passa på att tacka för denna termin, det känns bra nu när vi båda är i klassen hela tiden. Vi är trötta nu på slutet, det kräver mycket jobb från oss och eleverna för att få bra arbetsro och kunna lägga mer fokus på undervisningen! Vi hoppas verkligen att vårterminen ska få fokusera på just det.

Om vi inte ses på fredag så passar vi på redan nu att önska er en god jul och ett gott nytt år! Eleverna börjar den 9/1 klockan 08.15 och går enligt schema.

Hälsningar
Sarah och Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar