Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 12 januari 2018

"Gulas" veckobrev för v.3

Hej!
Denna vecka har vi kommit tillbaka bra till våra rutiner och eleverna har arbetat och lekt mycket bra med varandra. Vi har under veckan arbetat med bl.a. bokstäver och ljud, digitala bilder, tid i matematik. Idag har vi också varit i gymnastiksalen vilket var uppskattat. Vi kommer gå direkt kl.8.10 varje fredagmorgon t.o.m. v.12. Packa gärna väskan tillsammans med ert barn så de själva vet vad som tillhör dom. Vi vill trycka lite extra på att vi tycker det är viktigt att eleverna redan nu lär sig att byta om och duscha då detta ska gå smidigt i år 1.


v.3
Måndag 15/1: Språklek - bokstäver och ljud. Matematik - tid /samhälle - skolan förr / nu.
Skapande - digitala verktyg (vi fotograferar och skriver om vår favoritplats i skolan)


Tisdag 16/1: Vi går till Biblioteket samt leker vid lilla skogen på vägen hem. Musik.


Onsdag 17/1: Språklek. Matematik. Vi går till stadsmuseet efter lunch och får en inblick i hur det såg ut och var förr i tiden. Observera att vi kan bli lite sena hem denna dag , men vi räknar med att vara tillbaka senast kl.13.30


Torsdag 18/1: Språklek. Matematik. Samhälle


Fredag 19/1: Idrott. Veckobrev. Klassråd


Trevlig helg - Maggan, Lena, Inga-Lena och Robert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar