Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 12 januari 2018

Januaribrev 2AMånadsbrev januari 2A                      
Hej!
Hoppas ni alla haft en skön ledighet.
Nu startar vi upp en ny termin med allt spännade som vi ska göra. I matematik kommer vi att öva på multiplikation. Detr är något eleverna sett fram mot! Vi tränar på att förstå sambandet mellan addition och multiplikation. I svenska fortsätter vi att läsa längre texter, både fakta- och berättande texter. Vi kommer också att fortsätta arbeta med läsförståelse och stavningsregler. Läsläxan fortsätter som vanligt.
Den här terminen kommer elevens val att vara både på Kulturringen och här i A-huset. Eleverna kommer att få prova på drama, bild, läs och skriv och IUP. 2A börjar med IUP under veckorna 3-5 och då är vi kvar i A-huset.
Tisdag den 30/1 ska vi åka skridskor på förmiddagen. Ta med skridskor och hjälm. Man får ta med frukten och/eller en liten fika. Vi äter lunch som vanligt. Vi har några par skridskor på skolan som man kan låna, om man inte har egna.
Helena Herrman som ska börja arbeta i klassen istället för Linda, börjar den 1 februari. Under tiden är Åsa Deltén i klassen några dagar i veckan. Bawan som arbetat hos oss tidigare kommer tillbaka som resurs och börjar på måndag. Vi hälsar honom välkommen tillbaka!

Planeringen finns på nästa sida!


Vecka 3: 15-19/1
Vecka 4: 22-26/1
Må: Musik
Ti:  Idrott, Läsläxa
On:No och Elevens val/IUP
To: Bild
Fr: Idrott
Må:Musik
Ti: Idrott, Läsläxa
On:No och Elevens val/IUP
To: Bild
Fr: Idrott
Vecka 5: 29/1-2/2
Vecka 6: 5-9/2
Må:Musik
Ti: Vi åker skridskor på fm.      Läsläxa
On: No och Elevens val/ IUP
To: Bild
Fr: Idrott
Må:Musik
Ti: Idrott, Läsläxa
On: No och Elevens val/ IUP
To: Bild
Fr: Idrott

Trevlig Januari!
Hälsningar
Mona Lisa, Marie, Åsa och Bawan
                                                        Inga kommentarer:

Skicka en kommentar