Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 12 januari 2018

Ny termin nya möjligheter! 6A

Hej i vintermörkret!

Terminen har kommit igång och vi har full fokus på att lyckas. Nu börjar vi utfasningen till högstadiet. Vi vill passa på att påminna er om skolvalet. Om ni inte har lämnat in önskemål om att byta skola så är det verkligen hög tid att göra det. Ni som bor i närområdet kommer automatiskt att få plats i Ektorpsskolan så ni behöver inte göra något speciellt val. Om ni däremot vill försöka byta till en annan skola en bit bort så måste den ansökan göras snarast.

Nästa vecka kommer vi åka till badhuset för att träna simning. Första gruppen (textilslöjd) åker direkt på morgonen med Tobbe och Ewa. Lite senare åker nästa grupp (träslöjd) med Anneli och Felicia. Eleverna får gärna ta med sig en frukt att äta på till eller från badhuset så att de får lite energi.

Vi vill redan nu nämna att vi den 1 februari kl.13 ska gå till De Geerhallen, tillsammans med 6B, och se på musikgymnasiets föreställning. Det innebär att eleverna inte kommer att ha elevens val den eftermiddagen. Vi kommer tillbaka lagom till skoldagens slut.

Nu hoppas vi på en härlig sista termin tillsammans och att era barn känner att de är rustade att börja i högstadiet till nästa läsår.

Mvh Ewa & Anneli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar