Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 26 januari 2018

Veckobrev 5B v4

Veckobrev v.4 (22-26/1)

Hej där hemma!
Under veckan har vi arbetat på med de olika ämnena. Vi har även börjat med utvecklingssamtalen. Vi arbetar med arbetsro och attityder i klassrummet. Från nästa vecka och framåt så kommer vi att ha engelska läxorna från måndag till måndag i engelska. Detta för att vi ska arbeta mer intensivt med engelska förståelsen i tal och skrift.

 Läxor: Glosor och engelskatext till onsdag. Den här veckan är det ingen läsläxa utan det blir en grammatikläxa istället.


Vad vi har jobbat med i veckan:

Svenska: Vi skriver krönikor och läser böcker.
 SO: Vi fortsätter med geografi. Vi skriver tankekartor och faktatexter.
Engelska: Vi har tränat på glosor och text.

Matematik: Vi arbetar på i matteboken.

Biologi: Vi arbetar vidare med sinnena.

Idrott: Vi har inomhus idrott.

Musik: Vi har spelat piano och gitarr.

Viktiga datum:

Viktiga datum:
1/2 Storsamling
V 8. 19 – 25/2 Sportlov
27/2 Simning
9/3 Matteprov ”Geometri”


Kom ihåg!!
Idrott tisdagar och onsdagar.
Läxor i engelska till torsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar