Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 26 januari 2018

Veckobrev Savannen v.4

Hej alla elever och föräldrar!

Vi är i slutet av januari månad och vi har hunnit med mycket under veckorna.

Vi fortsätter aktivt med att förbättra ron. De fasta aktiviteterna har vi fortsatt med och det är bland annat drama där de genomförde övningarna 4a hörn och heta stolen. Dessa övningar är för att eleverna ska reflektera över etik och moral.
En annan aktivitet är att testa att sy, vilket några kanske var skeptiska till en början men ändrade sig till det positiva hållet. Detta är ett tydligt resultat på månadens mål som handlar om att testa på nya idéer/aktiviteter. Det är viktigt att eleverna får möjlighet att testa olika aktiviteter som de annars inte brukar göra.

Här är några sy resultat.

Nästa vecka kommer eleverna träna på att samarbeta bland annat genom leken spökboll.

Trevlig helg önskar Fritidshemmets personalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar