Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

torsdag 8 februari 2018

Hej där hemma!

Det är väldigt dåligt med arbetsro på lektionerna. Vi försöker jobba med detta kontinuerligt i skolan men vi behöver er hjälp hemifrån att prata om det här med respekt. Vi måste visa respekt för varandras olikheter och våra olika behov. Det tar väldigt mycket tid till att lösa en mängd olika konflikter och diverse tjafs. Fortsätter det här kommer vi alla att behöva ta igen tid för att nå de kunskapsmål vi jobbar mot. 

Vi har fortfarande löss på skolan/klassen. Viktigt att alla kollar igenom sina barns hår. Vad vi har jobbat med i veckan:

Svenska: Vi skriver krönikor, tränar interferensläsning samt läser böcker. 

SO:  Vi har börjat med Vasatiden. En viktig tid i Sveriges historia som brukar fånga elevernas intresse. Matris med kunskapskraven kommer hem senare. 

Engelska: Vi  tränar på att läsa, skriva och tala. 

Matematik: Vi arbetar på i matteboken samt med repetitionsuppgifter gällande bråk. 

Biologi: Arbetet med våra sinnen går vidare.

Idrott: Vi har inomhus idrott.

Musik: Vi har spelat piano och gitarr.

Viktiga datum:


12/2 Möte på Ektorpsskolan om språkval inför år 6
19 – 25/2 Sportlov
27/2 Simning
2/3 NO-prov om "Våra sinnen och hjärnan"
 


Kom ihåg!!
Idrott tisdagar och onsdagar.
Läxhjälp tisdag, onsdag och torsdag klockan 15-16


Med hopp om vår!
Trevlig helg önskar Mia, Jeanette och Frida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar