Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

söndag 4 februari 2018

Idrott vecka 6 och 7

Hej!

Ett av kunskapskraven i ämnet idrott & hälsa handlar om att kunna använda sig av grovmotoriska grundformer samt anpassa sina rörelser på ett sätt som passar den aktuella aktiviteten. På lågstadiet läggs väldigt stor vikt vid denna förmåga och vi tränar de grovmotoriska grundformerna ofta.
De sista två veckorna innan sportlovet kommer vi att genomföra stationsövningar och hinderbanor på idrottslektionerna. Eleverna kommer att få hänga knäveck i räck, försöka "flå katt" (bakåtkullerbytta) i de romerska ringarna, åla genom tunnlar, balansera på bommar, göra kullerbyttor, klättra i ribbstolar, kasta och fånga bollar och mycket mycket mer som övar just de grovmotoriska grundformerna.

Påminnelse: Till idrotten är det viktigt att eleverna har med sig kläder som är bekväma att röra sig och vara aktiv i, samt handduk till duschen så de slipper sitta svettiga i klassrummet och på fritidshemmet efter lektionerna.

Med vänlig hälsning
Christian Sjöö, idrottslärare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar