Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

onsdag 14 februari 2018

Robotar på enheten!Som vi tidigare skrivit så är Ektorpsringen, som enda skola i Sverige, med i ett Erasmus-projekt kring programmering. Programmering kommer från och med 1 juli in i läroplanen på ett tydligare sätt och tanken är att tillsammans med Storbritannien, Finland, Danmark och Nederländerna hitta strategier för hur vi bäst kan arbeta med programmering i skolan.


Igår fick vi äntligen hem så kallade Blue-Bots. En Blue-Bot är en programmeringsbar robot som eleverna kan programmera antingen med knapparna på robotens rygg, eller via dator och iPad. Dessa finns tillgängliga för alla, oavsett om det handlar om förskoleklass, fritidshem eller årskurs 1-6. Idag premiärtestade några elever på Målgränd dessa under elevens val. Engagemanget och aktiviteten i klassrummet var otrolig, och alla elever gav robotarna tummen upp!

Bildresultat för blue bots

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar