Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 23 februari 2018

Veckobrev v.9

Hej allesammans!
Då är det dags att dra igång efter ett skönt sportlov!
Innan lovet berättade vi för er om knuffar och hårda tag under leken. Vi har pratat mycket om detta i klassen och upplever att barnen är mer medvetna om hur de själva kan påverka situationen och de har gjort förbättringar. Därför har eleverna nu förtjänat sitt 20:e hjärta. På tisdag den 27/2 har vi belöningsdag.
Vi uppmärksammade alla hjärtans dag den 14/2 och hade härliga samtal om vad kärlek kan vara för något. Här kommer ett litet urval av vad eleverna sa:

" Det är när man vill gifta sig med varandra och man vill dö samtidigt"
"Om man är kär i en tjej och blir osams ibland, så kan det va så att man tycker olika, men ändå tycker om varandra"
"Man kan vara olika kär i varandra, en är jättemycket kär och den andra är inte lika mycket kär. Då får man försöka bli lite kärare, man får kramas och pussas mer"
"Min pappa brukar få skäll ibland av min mamma när han inte köper youghurt och inte hjälper till. Men mamma och pappa är fortfarande kära fast dom bråkar ibland."
"Hjärtat dunkar snabbt"
"Om jag ser en vacker tjej så vill jag springa fram till henne och då blir det som att man är kär. Man vill vara med henne. Man vill kramas och pussas hela tiden"
"Det är lite läskigt, man blir nervös, man blir blyg"
"Om det är två killar som ska gifta sig då kan det bli ett problem. Det kan vara svårt att bestämma vem som ska ha på sig bröllopsklänningen"
"Tänk om den man inte känner den som man gifter sig med, och så märker man att han sitter och pillar snorgubbar på kvällen.... Det vore ju inte så roligt"

Måndag 26/2: Språklek och lekgrupper.
Tisdag 27/2: Belöningsdag, disco och leksaksdag.
Onsdag 28/2: Bilduppgift med företaget "bildapparaten" Matematik
Torsdag 1/3: Bilduppgift med företaget "bildapparaten" Språklek.
Fredag 2/3: Idrott med matematiktema! Klassråd.

Trevlig helg!
Maggan, Lena, Robert och Inga-Lena!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar