Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

måndag 5 mars 2018

Månadsbrev klass 3B


Månadsbrev mars 2018
Den riktiga vintern har kommit, för några av oss roligt och för några tråkigt. Men framförallt roligt för våra elever ialllafall. Dock är det så att många elever inte har tillräckligt med tjocka kläder på rasterna. Vi är ute tre gånger per dag en gång på förmiddagen, på lunchrasten och en gång på eftermiddagen, så skicka gärna med termobyxor och tjocka vantar med era barn.
Vi har pratat mycket om att de inte får vara i backen utan hjälm, då det är som en isbana där. Det finns några hjälmar att låna, men tyvärr räcker de inte till alla elever. Vi kommer som ni kanske har märkt inte skickat med någon läsläxa hem. Eleverna läser varje dag i klassrummet tyst för sig själva för att sedan läsa högt för oss klasslärare. Vi har testat det den här veckan och känner att det fungerar jättebra.
Vi har nu efter sportlovet äntligen fått våra nya matteböcker som eleverna längtat efter. Vi har satt upp veckomål i matteboken samt en stoppsida. När de har kommit till stoppsidan få de elever jobba med en annan mattebok. Detta för att vi ska kunna ha koll var alla ligger till i matteboken samt hinna rätta allas böcker. Vi har de här två veckorna jobbat med bråk. Vi går igenom de fyra räknesätten kontinuerligt för att de inte ska glömma bort dem. Vi har även jobbat mycket med både analoga samt digitala klockan. De flesta har befäst den analoga men behöver träna mer på den digitala klockan.
I svenska fortsätter vi med läsförståelse och olika slags texter. I NO jobbar vi med kroppen och de olika delarna. From vecka 11 så kommer alla årskurs 3 börja med de nationella proven och då kommer inga ledigheter att beviljas av rektor Erik Fredriksson.

           Trevlig Helg önskar Sandra och Agnes

v.11 12-16/3
Måndag: Idrott/ slöjd
Tisdag: Idrott
Onsdag: Modersmål/ Elevens val
Torsdag:
Fredag: Musik/Bild
v.12 19-23/3
Måndag: Idrott/slöjd
Tisdag: Idrott
Onsdag: Modersmål/ Elevens val
Torsdag:
Fredag: Musik/Bild
v.13 26-29/3
Måndag: Idrott/slöjd
Tisdag:  Idrott
Onsdag: Modersmål/Elevens val
Torsdag:
Fredag: Långfredag


 v.14 PÅSKLOV
Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar