Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 2 mars 2018

Veckobrev 4A

Hej!
Känns skönt att vara igång efter lovet och känns som eleverna tycker det också:). Denna vecka har vi haft bra arbetsro i klassen och härliga diskussioner. Hoppas på att detta fortsätter. Idag har eleverna prov i fysiken men vi är helt övertygade om att de kommer klara det galant!

Nästa vecka på onsdag 7/3 är det öppet hus på skolan klockan 17.00-19.00. Hoppas att vi ses då. Eleverna har obligatorisk närvaro och ska vara här i klassrummet 17.00.

På tekniken arbetar vi med hållbar utveckling och eleverna ska få bygga upp en egen stad. Titta gärna igenom hemma vad ni har (som ni ändå ska slänga) som eleverna kan ta med. Det kan vara mjölkkartonger, konservburkar, tygbitar, gräddkartonger.
I musik och bild har eleverna fått en ny lärare som heter Pablo. Nästa vecka kommer även en ny träslöjdslärare som heter Håkan. Viktor som haft slöjden under vårterminen kommer gå dubbelt med Håkan ett par veckor.

Arbete v. 10

Ma: Avslutar området ekvationer. Eleverna kommer även ha ett test på området. Sv: Faktatext, stavning, läsförståelse Eng: Vi arbetar med Weather and Seasons, vi pratar, skriver och läser.
SO: Vi avslutar området i Geografi nu, vi repeterar mycket det vi lärt oss. Eleverna kommer få med sig en sammanfattning till prov.  NO: Vi börjar med biologi och läser om naturen på vintern.

Läxor:
Matteläxa ekvationer torsdag 8/3
Engelska glosor torsdag 8/3

Önskar er en trevlig helg!

Sarah, Marie och Victor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar