Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 23 mars 2018

Veckobrev 4a

Hej.
En ganska så rörig vecka tyvärr. Vi arbetar hårt med att få ordning och har nu börjat med en lektionsstruktur så eleverna i början av varje lektion får reda på: vad vi gjorde sist, vad målet med denna lektion är, vad uppgiften är och hur vi ska arbeta. Slutligen avslutar vi med att sammanfatta lektionen. Hoppas att detta ger resultat. Tyvärr fick jag (Sarah) vara hemma och vabba idag, och för att vi vill att alla elever ska få chans att visa sina kunskaper på bästa sätt har vi valt att ha geografiprovet på måndag. Detta på grund av att det är väldigt många som behöver sitta i mindre grupp, enskilt eller göra det muntligt!

Vi kör fyra dagar nästa vecka. Fredagen den 30/3 är långfredag och då är eleverna ledig. Skolan börjar igen måndag 9/4. Våren går alltid rasande fort och det är mycket som ska hinnas med. Vi uppmuntrar igen att eleverna gärna går på läxhjälp. Många har mycket de behöver jobba med och detta är en jättebra möjlighet!

Arbete v.13
Sv: Berättelse, Läsförståelse, stavning  Ma: Enheter  Eng: Avslutar kapitlet weather och påbörjar kapitlet hobbies. Eleverna ska skriva en text om årstiderna. NO: Biologi- naturen på vintern  SO: Tema- Urbanisering, människor som flyttar från landet in till städerna.

Läxor:
Engelska: Glosor till torsdag 29/3
Ingen matteläxa pga att eleverna än så länge inte är tillräckligt säkra på enheter.
Geografiprov 26/3

Önskar er en trevlig helg!
Sarah, Marie och Victor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar