Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 16 mars 2018

Veckobrev 4B


Hej igen där hemma! 

På måndag 19/3 och tisdag 20/3 är det studiedagar, vilket innebär att eleverna är lediga. 

Vi upplever att klimatet i klassen har blivit värre och vi önskar att ni där hemma pratar med ert barn om varför de går i skolan. Vi upplever att elevernas attityd och inställning till skolan har ändrats till det sämre, vilket vi behöver hjälpas åt att arbeta med. 

Många elever har frågat efter läxor. Vi vill gärna ge individuella läxor, vilket betyder att eleven själv tar eget ansvar och berättar för berörd lärare vad den vill träna mer på. Det är bra att ni där hemma kan uppmuntra eleverna att fråga efter läxa om det är något den behöver eller vill träna mer på. 

Prov i Geografi (SO) om Sveriges naturresurser är på måndag den 26/3.
Prov i Biologi (NO) om Vinter är på torsdag den 29/3.  

Arbete v.12
Sv: Återberättande text
Eng: Arbeta i Happy om skolan
Ma: Måttenheter
SO: Geografi – Sveriges naturresurser
NO: Vinter

Läxor:
Engelska: glosor till onsdag 21/3

Hälsningar Caroline och Stefan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar