Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

torsdag 8 mars 2018

Veckobrev, gula v.10

Hej allihopa!
Kylan biter i kinderna och det känns som att det är långt kvar till våren...... men på "gula" kommer vi denna vecka att påbörja ett litet tema kring just våren! Vi kommer att plantera och lära oss om hur det går till när en planta börjar att växa och gro, och vad som händer runt om i naturen på våren. Vi kommer också att lära oss om vad digital programmering är för något, ett nytt arbetsområde som nu finns med i vår läroplan.
Under veckan som gått har vi haft besök från "bildapparaten" ett företag från Stockholm som ibland kommer ut till skolor för att vi ska få upptäcka nya områden inom skapande. Eleverna har fått lära sig och prova på graffiti, vilket var spännande! Fråga gärna era barn om detta hemma.

Måndag 5/3: Programmering- vad är det? Vi tränar på att programmera  våra nyinköpta" Blue-bots" och gör enkla programmeringar på datorn. Programmera en kompis.

Tisdag 6/3: Vår-Tema! Svenska och musik.

Onsdag 7/3: Vår-Tema! Svenska och matematik.

Torsdag 8/3: Vår-Tema! Matematik och svenska.

Fredag 9/3: Idrott, ta med kläder för ombyte. Fritidspedagogerna kommer mellan 10-11.15 då d-husets personal har förskoleklassträff.

Trevlig helg!
Maggan, Lena, Robert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar