Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

torsdag 8 mars 2018

Veckobrev V10 5A


Veckobrev v.10 (5-9/3)

Hej där hemma!
Eleverna har tagit revansch när det gäller NO och matte-prov på läxhjälpen. Vi har haft Öppet hus och det var jätteroligt att så många föräldrar kom.
Nästa vecka på torsdag så ska vi åka till badhuset. Den 13/3 är det Storsamling.

Läxor: Häftet till nästa fredag.

Vad vi har jobbat med i veckan:

Svenska: Vi har lånat nya böcker i biblioteket så vi kan fortsätta med bokrecensionerna. Vi har även haft tillgång till Ipaden och gjort trailers i grupp. Detta var mycket uppskattat av eleverna.
 SO: Vi fortsätter med Vasatiden, där vi arbetar med frågehäftet och texter om Vasaloppet. Prov på Vasatiden kommer att bli tisdagen den 13/2.

Engelska: Vi har tränat på glosor, text och uppgifter i workbook.

Matematik: Vi har börjat med geometri.

NO: Eleverna har börjat labba.

Idrott: Vi har inomhus idrott.

Musik: De gör egna låtar.
Viktiga datum:

·         Läxhjälp tisdag, onsdag och torsdag kl 15 – 16
·         Prov 13/3 på Vasatiden.
·         Baddag 15 mars ska vi till badhuset med eleverna.
·         Studiedag 19-20 mars. Mvh Frida, Ola, Mia och Lina.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar