Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

fredag 27 april 2018

Majbrev 2 AMånadsbrev maj 2A                           
Hej!
April har bjudit på omväxlande väder. Vi har kunnat njuta av sommarvärme blandat med iskalla vindar och regn, typiskt april alltså! Vi hade en mycket bra dag i Kolmården. Där fick vi lära oss mer om björn, varg, järv, lo och get. Det var också mysigt att samlas runt matsäcken.
Nu är snön borta och skolgården är sopad. Då kan eleverna få ta med kickboard, inlines eller skateboard, som de får använda på rasterna. Alla måste ha med hjälm och man behöver vara medveten om att man tar med sakerna på eget ansvar.
Under maj kommer vi att fortsätta arbeta med olika texter, träna på multiplikation och talen 0-1000 och prata om växter. Den här veckan har vi planterat ärtor och ska följa hur de växer.
Vår matteutmaning, som vi fick av våra rektorer, ska vara färdig i maj. Vi har  gjort räkneberättelser i par och sammanställt dem i ett räknehäfte. Det ska vi lämna till 2 B och vår klass kommer att få ett häfte av 2 C. Det ska  bli spännade att se hur det går att lösa dem! Eleverna har varit mycket engagerade och kommit på flera bra problem som ska lösas.
A-huset ska arbeta med tema animerad film genom en satsning på Skapande skola. Vi har fått pengar för att tillsammans med pedagoger på Cnema göra egna små korta filmer.
OBS! Från och med nästa vecka är idrott ute.
Helena har gjort sin operation och det har gått bra. Hon kommer att vara fortsatt sjukskriven en tid.
Nu är det inte många veckor kvar på det här läsåret. Avslutningen är onsdag den 13/6 kl. 17.00 – 18.30 i Ektorpshallens sporthall.


Vecka 18: 30/4-4/5
Vecka 19: 7 – 11/5
Måndag: Valborgsmässoafton. Lov i        skolan.
Tisdag: Första maj. Ledigt.
Onsdag: Elevens val/Bild
Torsdag: Bild, musik (halvklass)
Fredag: Idrott ute.
Måndag: Musik (halvklass), engelska
Tisdag:  Idrott ute.
Onsdag: Elevens val/Bild
Torsdag: Kristi Himmelsfärdsdag.        Ledigt
Fredag: Lov i skolan.
Vecka 20: 14 – 18/5
Vecka 21: 21 – 25/5
Måndag: Musik (halvklass) engelska
Tisdag:  Idrott ute.
Onsdag: Elevens val/Musik
Torsdag: Aktivitetsdag. Ektorpsringenspring.
Fredag: Musikal på Kulturringen. Idrott ute.

Måndag: Friluftsdag
Tisdag: Idrott ute.
Onsdag: Elevens val/Musik
Torsdag: Vi besöker Cnema och gör egen film.
Fredag: Idrott ute.
Vecka 22: 28/5 – 1/6

Måndag: Musik (halvklass. Engelska.
Tisdag: Idrott ute.
Onsdag: Elevens val/Musik
Torsdag: musik (halvklass)
Fredag: Idrott ute.Trevlig  maj!
Hälsningar    
MonaLisa, Helena,  Bawan och Moa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar