Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

måndag 9 april 2018

Månadsbrev 2B
Månadsbrev april 2B                         

 

Hej

 

Vi jobbar på med olika texter i svenskan och övar på ordklasserna substantiv, verb och adjektiv. I matten fortsätter vi med multiplikation och division. På NO lektionerna förbereder vi oss för Kolmården besöket med kunskaper om djur. På SO lektionerna arbetar vi med religion.

 

Påminner om att vi har öppet hus tisdag den 10/4 kl. 17.00 Varmt välkomna!

Måndag den 16/4 ska 2A och 2B åka till Kolmårdens djurpark. Alla elever i år 2 får inbjudan att komma till djurparken och lära sig om djur på olika sätt. Information kommer på separat papper.

Tisdag den 24/4 kl. 10.00 är det dags för eleverna att få en vaccinationsspruta. Alla har fått information hem av skolsköterskan. Vi går med eleverna, men om någon förälder vill följa med går det förstås jättebra.  

 

Vecka 14: 2-6/4
Vecka 15: 9-13/4
Påsklov hela veckan!
Måndag: Bild
Tisdag: Läsläxa. Öppet hus 17-19.
Onsdag: Elevens val. Idrott.
Torsdag: Musik. Idrott. Lämna en plastburk med namn.
Fredag: Biblioteket
Vecka 16: 16-20/4
Vecka 17: 23-27/4
Måndag: Komårdens djurpark.
Tisdag: Läsläxa
Onsdag: Elevens val. Idrott.
Torsdag: Musik. Idrott.
Fredag:
Måndag: Bild
Tisdag: Läsläxa. Vacciantion hos skolsköterskan.
Onsdag: Elevens val. Idrott.
Torsdag: Musik. Idrott.
Fredag: Biblioteket.

Hälsningar

Marianne Lokrantz

                                                        

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar