Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

torsdag 26 april 2018

Månadsbrev 3B


Månadsbrev maj 2018
Veckorna rullar på och vi är redan inne i majmånad. Vi har avklarat nästan alla delar i matemaiken i de nationella proven. Vi har endast den muntliga delen kvar i matematikdelen. Svenskadelen är vi helt klara med. När vi är helt klara med båda delarna kommer vi att bjuda in er föräldrar för att berätta hur det har gått för just ert barn.
Eleverna får jättegärna ta med sig sparkcyklar, kickboards, samt rullskridskor om de har, men då MÅSTE de ha hjälm med sig annars får de inte åka. Vi kommer att ha en friluftsdag hela skolan den 21 maj och då kommer vi att vara i skogen och ha olika aktiviteter. Vi återkommer med en separat lapp när det närmar sig. Vi kommer att vara iväg på förmiddagen och äta lunch på skolan som vanligt. Vår skola är med i ett projekt ”Skapande skola”, där vi kommer att skapa en egen film. Just vår klass kommer att gå till Cinema den 22 maj.
Den 3 maj är det dags för nästa hushoppardag då våra elever ska hälsa på deras nya klass. De elever som inte ska börja på Kulturringen stannar kvar i A-huset. Den sista hushoppardagen är den 15 maj.
Det är många datum och mycket som händer just nu fram till skolavslutningen.
Det närmar sig även för Östgötaresan för alla som går i årskurs 3. Vi kommer att åka runt Östergötland den 29 maj och då kommer vi att vara borta hela dagen. Vi kommer att ta med oss lunch från skolan då det blir pannkakor. Vill man inte ha det får man ta med egen lunch. Vi kommer att skicka en separat lapp kring resan när det närmar sig. Från och med v. 19 kommer eleverna att ha idrott utomhus. Då är det viktigt att eleverna har med sig kläder som de kan ha idrott i utomhus samt uteskor.

        

v.18 30/4-4/5
Måndag: LOV
Tisdag: LOV
Onsdag: Modersmål/ Elevens val
Torsdag: Hushoppardag
Fredag: Musik/Bild
v.19 7-11/5
Måndag: Vi börjar med idrott utomhus./ Slöjd
Tisdag: Utomhus idrott, ta med utekläder.
Onsdag: Modersmål/ Elevens val
Torsdag: LOV
Fredag: LOV
v.20 14-18/5
Måndag: Idrott/slöjd
Tisdag: Hushoppardag
Onsdag: Modersmål/Elevens val
Torsdag: Ektorpsspringet/ Kom gärna ombytt.
Fredag: Musik/Bild


 v.21 21-25/5
Måndag: Utflykt
Tisdag: Skapande skola
Onsdag: Modersmål/Elevens val
Torsdag: Talangjakten
Fredag: Musik/Bild


Med vänlig hälsning Sandra och Agnes !Inga kommentarer:

Skicka en kommentar