Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

tisdag 10 april 2018

Månadsinfo 6A

Hej på er!
Just nu sitter era barn och skriver Nationella proven i matematik. De gör ett delprov på förmiddagen och ett på eftermiddagen.Vi har repeterat och kämpat med de olika räknesätten och hoppas att alla ska känna sig nöjda efter dagens utmaning. På torsdag är det dags igen för två nya delprov.

Från vecka 13-17 har vi en student i klassen som heter Axel och han går andra terminen på lärarprogrammet i Linköping. Vi tycker att det är en stor förmån att ta emot vår blivande kollegor. Klassen gillar våran student och han är bra tillskott i verksamheten.

Det märks att klassen börjar bli trötta på att gå i mellanstadiet, de flesta verkar vara sugna på att komma vidare in i högstadiet. Hormonerna spritter i kroppen och för en del är det svårare att hålla ihop sig än andra på lektionstid. Ta gärna ett snack med ditt barn hemma om vad som händer med kroppen när man kommer in i puberteten. Om några veckor, efter "krafter kring el", så börjar vi med sexualkunskap i No. I So ska vi börja med samhällskunskap och alla elever får en egen bok som heter Varg som är skriven av Ulf Nilsson. Vi kommer att få följa en grupp ungdomar som får ta hand om ett tryckeri och gör en tidning. Vi kommer även att ta upp vad som händer kring valet i höst (en liten kortkurs). I svenskan kommer vi att använda oss av de texter som vi jobbar med So och No.

Efter 1 maj är det dags igen för Nationella prov och då är det engelska som står på tur. Vi ska försöka lägga så mycket tid som möjligt på engelskan så att alla ska få möjligheten att klara sig.

Nästa vecka på torsdag är det dags för "hushoppardagen". Då är det tänkt att eleverna ska gå till högstadiet för att "känna på" hur det är där. När det gäller de elever som inte ska till Ektorps högstadium så har jag i skrivande stund inte information om vad de eleverna ska ta vägen den förmiddagen. Anneli och jag kommer att vara upptagna med att ta emot de blivande fyrorna. Jag återkommer så fort jag vet närmare vad som gäller för den dagen. Vill även passa på att informerar om föräldramöte på Ektorpsskolan inför år 7 den 21 maj kl.17:30.

Väl mött i solskenet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar