Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

onsdag 11 april 2018

Matematikläxa till vecka 16


Matematikläxa vecka 16
Nu kommer matematikläxan alla elever har längtat efterJ
Det varje elev ska göra är att baka något enkelt hemma. Exempel på vad eleven kan baka hemma är: chokladbollar, kladdkaka, frukostbröd eller vad eleven själv har som förslag.
Syftet med denna uppgift är att eleverna ska lära sig olika måttenheter på ett roligare sätt än det vi gör i skolan, uppgiften har jag gjort i många klasser och den är alltid lika uppskattad.
Detta är viktigt att eleven har med sig för att visa att uppgiften gjorts hemma:
·        Ta 3-5 kort under arbetsgången där måttenheter och elev syns.
·        Slutresultat med en glad familj över det lyckade resultatetJ
Redovisning av läxan kommer ske på fredagen vecka 16. Bilderna får antingen tas med deras egen mobil som de sedan visar upp eller så skickar ni vårdnadshavare bilderna till min mejladress: marie.lotz@norrkoping.se så skriver jag ut dem här i skolan.
Varje elev får visa upp sina bilder och berätta kort om vad de gjort, detta görs i smågrupper och vi lärare går runt och lyssnar.

Med vänliga hälsningar Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar