Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

torsdag 26 april 2018

Utomhusidrott

Hej!

Från och med nästa vecka (2/5) kommer eleverna på lågstadiet att ha idrottsundervisningen utomhus. Vi byter fortfarande om och duschar som vanligt i omklädningsrummen. Tänk på att det kan vara lite kyligt vissa dagar så packa med en tröja och ett par byxor. Vi fortsätter att ha utomhusidrott fram till sommarlovet.


Just nu har vi precis startat igång med orientering. Klasserna har fått titta på kartor och lärt sig att följa enkla kartor över sitt klassrum eller idrottssalen. Vi har också börjat titta på de olika karttecken som finns. När vi börjar idrotta utomhus ska vi bland annat bygga upp landskap av naturmaterial och sedan rita en karta över våra landskap. Vi kommer också att få springa riktiga orienteringsbanor med karta kring vårt skolområde.

Nu hoppas vi på fint väder!

Med vänlig hälsning
Christian Sjöö, idrottslärare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar