Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

måndag 23 april 2018

Vårdnadshavare 1B

Hej!

Vi tar snabba kliv i våren och välkomnar värmen!

Med bara sju hela skolveckor kvar börjar vi närma oss vår slutdestination för det här läsåret. 
Vi har snart arbetat oss igenom hela alfabetet, nu återstår endast Qq, som vi startade upp idag och nästa vecka väntas Ww. 

Nästa vecka är en kortvecka vad gäller skoldagar då vi börjar på Onsdagen, Måndag är klämdag men frita är öppet däremot är Tisdagen röd dag och då har också frita stängt.

När bokstavsarbetet är fulländat kommer vi att repetera det som behövs och jobba klart i böckerna vi använt under bokstavsarbetet så de sidor som tidigare inte hunnits med får fyllas och tas med hem.
Successivt kommer vi sedan att börja arbeta med små egna faktaböcker, mycket spännande! 

I So har vi fortsatt med filmerna om "Elias och de stora frågorna", vi pratar om rättvisa, ensamhet, jag och tid bland annat som påbörjades idag. Vad händer egentligen om alla klockor stannar? Hur känns tid?
I No arbetar vi med våren och dess tecken, dessvärre blev det oväder på eftermiddagen idag då vi skulle gått till skogen för att leta vårtecken. Istället intog vi lite smörgåsar framför en film om vårtecken, minst lika uppskattat med tanke på vädret!

Väl Mött
Malin, Sundus & Madde
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar