Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

torsdag 26 april 2018

Veckobrev inför vecka 18

Hej där hemma!

Vi har till stora delar haft en bra vecka. Tyvärr är det fortfarande ett hårt klimat mellan eleverna och många svordomar. Det har också kommit fram att många äter godis i smyg samt att det förekommer energidryck. Vi har förbud mot godis, tuggummi, fikabröd och liknande. Energidryck är det åldersgräns på och den ligger ju långt över våra elevers ålder. 


 Vad vi har jobbat med i veckan:

Svenska: Vi har pratat om och tittat på olika typer av texter vilket vi kommer att fortsätta med. Under veckan som gick tittade vi bla på olika sorters bloggar och vilket syfte de har. 

NO: Vi arbetar med "Europas sista vildmark", om djur och natur i de svenska fjällen. Alla elever har fått med sig ett bildstöd hem och kan de använda den fakta som finns där i kommer de nå godkänd nivå. 

SO: Vi arbetar med ett tema kring demokrati, diktatur och våra olika partier. Vi tittar på många olika filmer och har spännande diskussioner. 

Engelska: Eleverna jobbar med texter, ser film. De har sin vanliga läxa, glosor. 

Matematik: Vi har börjat med decimaltal. 

Idrott: Under veckan har Idrott Utan Gränser varit här och eleverna har spelat handboll.

 Viktiga datum:

30 april - sk klämdag, alla är lediga
1 maj - helgdag, alla är lediga
4 maj - No-prov
8 maj - vi åker till Kolmården för en heldag, mer information kommer
11 maj - sk klämdag, alla är lediga
17 maj - Ektorpsringenspringet på förmiddagen fotbollscup/annan aktivitet på eftermiddagen
24 maj - talangjakt
6 juni - Sveriges nationaldag, det är en helgdag
8 juni - Baddag
13 juni - skolavslutning 17-18:30

Kom ihåg!!
Idrott tisdagar och onsdagar.
Läxhjälp tisdag, onsdag och torsdag klockan 15-16Trevlig helg önskar Mia, Jeanette, Kristian och Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar