Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

torsdag 19 april 2018

Viktig information om förbud mot nötter mm på Ektorpsringen

Många barn och elever är allergiska mot nötter, jordnötter, mandel och/eller sesamfrö.
En person som är svårt allergisk kan få en livshotande allergichock om personen av misstag får i sig det ämne som den är allergisk mot. Allergi kan även vara luftburen, vilket innebär att en person med till exempel nötallergi kan reagera om nötter finns någonstans i lokalerna personen vistas i.

För allas trygghet i förskolan och skolan har utbildningskontorets ledning därför tagit beslut om ett förbud mot nötter, jordnötter, mandel och sesam i de skolor och förskolor där barn och elever med nötallergi vistas. Förbudet gäller inom skolans alla verksamheter; vid skolmåltider, fritidsverksamhet samt vid utflykter, skolresor, fester, personal- och föräldrafika med mera.
Viktigt att tänka på:

 Att nötter och mandel kan finnas dolt i choklad, bakverk och godis. Till exempel finns nötter bland annat i non-stop och ballerinakex. Mandel finns till exempel i semlor

 Att det också kan finnas nötter i vissa livsmedel, till exempel pesto och sataysås

 Att sesamfrön kan finnas dolt i mat, bakverk, såser och godis – till exempel i form av sesamolja som är tillverkad av sesamfrön

 Att vara uppmärksam på innehållet i maten du eller ditt barn tar med till förskolan eller skolan
Förbudet gäller dygnet runt – även då lokaler hyrs ut till externa parter.

Vid frågor vänd dig till personal på förskolan eller skolan.
Referens: Kostenheten Norrköpings kommun och Allergicentrum US Linköping

Vill du läsa informationen i sitt orginalskick så klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar