Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Lars-Åke Edvardsson, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i 90 minuter per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP, programmering och skoltidning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

onsdag 9 maj 2018

Föräldrar/Vårdnadshavare 1B

Hej alla glada där hemma!
Vi närmar oss sommarlov med stormsteg och det är varmt och lite extra tufft i klassrummet.
I No jobbar vi vidare med vårblommor och planerar för ett nytt besök i skogen för att titta på olika blommor.

Nu har vi jobbat klart med bokstäverna och ska gå över till lite mer läs och skrivträning. Vi kommer att börja med att repetera några av de bokstäver som eleverna känner att de behöver, vi kommer fokusera på välskrivning så att det blir finare stil och att skriva faktatexter.

Kickbikes och inlines är ok att ta med, men eleverna har ansvar för sina saker och ska använda skydd.
v. 21 på Tisdag och Fredag förmiddag kommer vi öva oss i att göra filmer. Vi kommer att gå till CNEMA och jobba där i halvklass och den andra halvan är kvar och jobbar här.


v. 19
Torsdag: Kristi himmelsfärds dag. Skolan och fritidshemmet är stängda.
Fredag: Klämdag. Skolan är stängd. fritidshemmet är öppet för dem som har omsorgsbehov.

På Torsdag vecka 20 är det Ektorpsringenspringet och fotbollstunering. Alla elever springer eller går en snitslad runda. Vi har ej möjlighet med omklädning och dusch denna dag. Man får ha träningskläder på sig hela dagen om man vill.
På Fredag vecka 20 kommer vi gå på musikal på Kulturringen. Vi går under skoltid och skall titta på "Under samma himmel".

Måndag v. 21 är det friluftsdag. Mer info kommer vart efter.

Vi har pratat mycket om språket mot varandra, och det är önskvärt att man gör det med sina barn även hemma kontinuerligt.

Väl Mött!
Malin, Sundus & Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar