Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Enheten består av fyra olika byggnader inom området: Hus A, Kulturringen, D och Målgränds skola. Resultatsenhetschef är Gun-Britt Holmgren, rektor är Erik Fredriksson och Marie Zetterquist är pedagogisk elevsamordnare. Ektorpsringen är en profilskola med kulturinslag. Eleverna får välja bland olika kulturprofiler som de får undervisning i två gånger per vecka. Profilerna är Musik, Film, Dans, Bild, Drama, Slöjd, Teknik, Idrott, IUP och instrumentspelning. Eleverna i F-3 har också profiler men då en gång per vecka.

tisdag 1 maj 2018

Veckobrev 4A

Hej alla vårdnadshavare!
Blev tyvärr en miss då jag (Sarah) var hemma i fredags, om vem som skulle skicka ut veckobrevet så därför kommer detta nu. Vi ber om ursäkt för sen info. Vill börja med att berömma era fantastiska barn för deras väl genomförda mätteläxor, de har verkligen varit superduktiga. Pluspoäng för att fröknarna har fått mycket godsaker:)
 En positiv nyhet var att klassen hade en alldeles utmärkt fredag. Vi har ju pratat mycket om arbetsro och hur vi ska komma dit. Eleverna har tillsammans bestämt med Marie att de ska samla bokstäver för varje bra dag. För att få en bokstav måste alltså alla lektioner den dagen varit bra. Just nu har de valt ordet UTFLYKT. När de fått ihop till det ordet väntar en liten belöning :) ni får jättegärna påminna om detta hemma.
Idrotten har som ni vet varit rörig för klassen med mycket bråk och konflikter. Därför kommer nu idrottsundervisningen ske i form av halvklass vilket innebär att eleverna har idrott 1 gång/ vecka antingen måndag eller onsdag. Den andra gruppen som inte har idrott kommer tillsammans med Sarah, Marie eller Victor arbeta med samarbete och värdegrund. Detta tycker vi är otroligt viktigt och vi hoppas och tror detta arbete kommer löna sig så idrotten kommer bli mycket bättre i årskurs 5.

Arbete v.18
Ma: Avslutar enheter, prov kring detta  SV:Berättelse med miljöbeskrivning, läsförståelse  SO: Historia/Religion: Medeltiden/Kristendom  Eng: Hobbies, skriva en presentation om sina Hobbies
NO: Biologi- fortsätter arbete om växter och djur på vintern 

Läxor v.18
Engelska glosor torsdag 3/5
Ingen matteläxa denna vecka. ( Vissa kommer få extra repetition på enheter när vi rättat proven)

Nu håller vi tummarna för en bra vecka!:)

Hälsningar
Sarah, Marie och Victor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar