Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Rektor för F-3 är Erik Fredriksson med stöd av biträdande rektor Hanna Charlesdotter Sjöberg.

torsdag 15 september 2022

Veckobrev vecka 37-38 Hej på er! 
 Här i skolan går terminen som tåget, vi har arbetat massor! I matten jobbar vi mycket med att kunna multiplikationstabellerna. Vi räknar, spelar och räknar lite till. Vi har också påbörjat arbetet med att skriva berättande text genom att vi övar på hur meningar ser ut och hur vi kan göra meningarna bättre och längre. I No har vi fortsätta med temat blandningar och lösningar, vi har experimenterat med olika typer av vätskor tillsammans med olika saker i vätskorna. Vi har den här veckan har vi börjat arbeta med historia lite mer ingående, vi ska kika på hur man levde förr och hur man kan se likheter och skillnader med nutiden. 

Under nästa vecka på torsdag ska vi springa skoljoggen, det kan vara bra att man har en vattenflaska och så önskar vi såklart bra väder! 
Vi har snart tid för utvecklingssamtal, under studiedagen den 6/10 samt v.41 och v.42. Det kommer en lapp hem till er under nästa vecka när samtalet planeras hållas. 
Vi har även fått frågor angående föräldramöte, vi tänker att det kommer ett föräldramöte i januari eftersom vi hade ett möte ganska sent på terminen i 2an. 
Vi tänkte starta igång med läsläxan under vecka 39. Vi kommer ha samma dag i veckan när det är dags att läsa ett nytt kapitel. Årets bok heter Diamantjakten och kommer pågå i 25 spännande kapitel. 
Vi har fått förstärkning i form av en kille som heter Oskar, han kommer vara med under skoldagen samt på fritidshemmet. Välkommen Oskar! 

Påminnelse om att det är studiedagar den 6-7/10 och att skolan då är stängd. Den 7/10 är även fritidshemmet stängt. 

Det har kommit till vår kännedom att det står fel i IST-home appen. Det står att skolan börjar 08:30 men det stämmer alltså inte utan vi börjar 08:15 och slutar 13.45 varje dag. Vi påminner även om att sjukanmäla ert barn varje dag innan klockan 08:15. Det gör ni i IST-appen. 

Klasstelefon 3A: 0727-243858 Mail: sofia.andersson3@norrkoping.se 
Klasstelefon 3B: 0727-243826 Mail: therese.wirgart@norrkoping.se 
Klasstelefon 3C: 0727-243821 Mail: carolin.karlsson@norrkoping.se

Hälsningar Therese, Sofia, Carolin, Lina, Marianne, Henrik, Oskar, Egzon, Emma och Rania